COMUNICAT DE PRESĂ

PRO România Iași

Ca urmare a declarațiilor domnului Glăvan, consilier al Premierului Orban

Orbane, dai foc Moldovei. Ne vedem la vot!

Nemernicie. Ură. Mizerie. Absolut toate cuvintele de rău pe care le are limba noastră caracterizează declarațiile consilierului lui Orban. Mare om ești, mare echipă ți-ai făcut. Limbă română care a dat, prin Moldova a dat, se aude Orbane, poate le transmiți și glăvanilor tăi ordinari, un Creangă și un Eminescu. Și acum ne numiți analfabeți funcționali? Câteva milioane de suflete din regiunea istorică a României sunt pentru voi o simplă adunătură de analfabeți funcționali? Aveți curajul să ieșiți de mână cu Glăvan pe străzile Moldovei să ne povestiți zâmbind că suntem analfabeți funcționali, că autostrăzile nu se fac, că un centru universitar ca Iașiul este o fabrică de analfabeți funcționali? Aici, chiar în față la Cuza, prima universitate românească. Sau poate în fața primului teatru național românesc. Sau la o plimbare prin prima grădină botanică a țării. Vă aștept la prima oră. Eventual facem și o rugăciune la Sfânta Parascheva, dacă ne dau voie jandarmii din subordinea ministrului dumneavoastră. Aveți acest curaj? Aveți, de fapt, demnitate? Consilierul personal Glăvan a avut un moment de sinceritate. O scăpare ce ne arată cine și cum vă este sfetnic. Acum se leagă multe lucruri. Dar să știți că ne-ați insultat crunt. Mai crunt de atât nu aveați cum.

Noi, ieșenii, am fost primii din țară care am introdus măsura purtării măștii în spațiile publice. În timp ce premierul era fotografiat la bere în Centrul Vechi, noi umblam cu măști în parcuri și țineam HoReCa închisă. Dar de unde să știe Orban, când consilierul său spune că trăiește în București și nu iese din pătrățica sa? Alo, tovarășe premier, România nu înseamnă Lipscaniul din care nu ieșiți dumneavoastră și Glăvan.

Moldovenii sunt leproși, să știți. Să nu vă apropiați de noi. Mușcăm. Dar nici să nu veniți să cereți aici măcar un singur vot. Scoatem furcile și topoarele, că doar suntem primitivi și analfabeți funcționali, nu? Infectați. Malefici. România nu se prăbușește din cauza guvernării voastre, nu, nu, e din cauza celor din Pașcani, în mințile voastre. Iașiul se zbate fără autostradă și fără spital regional pentru că Bucureștiul, sfătuit de consilieri ca Glăvan, ne ia drept cetățeni de lumea a treia.

Ca moldovean, nu mă simt umilit deloc. Sunt mândru! Al naibii de mândru că sunt moldovean. Ce  faceți voi este un jihad împotriva românilor. Nu doar că nu puteți gestiona absolut nimic, mai nou atacați regiuni întregi ale țării.

Condamnăm ferm aceste atacuri asupra Nord-Estului României. PRO România este a țării, PRO România este și a moldovenilor, că vă place sau nu.

Ne vedem la vot!

Link-ul către declarațiile domnului Glăvan: https://www.cotidianul.ro/consilierul-lui-orban-despre-moldoveni-analfabeti-functional/

Între timp, domnia sa a șters postarea.