Marii oameni politici români s-au văzut întotdeauna în momentele de cumpănă ale neamului. Au trecut prin întregiri de țară, războaie și cutremure. Dumnezeu a încercat greu poporul nostru. Dar, de fiecare dată, dintre noi s-au ridicat oameni care au reușit să ducă România înainte.

Iată-ne, astăzi, din nou în momente de cumpănă. Suntem în fața cele mai grele situații de după evenimentele lui 1989: SARS-CoV-2, un inamic nevăzut și care ucide. Acum, însă, despre marii oameni politici români vă pot spune că sunt admirabili, sublimi, dar lipsesc cu desăvârșire.

A venit momentul să nu mai asistăm neputincioși cum politrucii și sinecuriștii duc România direct în haos: și medical, și economic, și social. Suntem chemați insistent la vot, dar pe mâinile cui vrem să lăsăm țara? Pe mâinile celor ce au transformat birourile României în propriile cârciumi? Pe mâinile celor care ies duminica la restaurant și nu respectă ceea ce tot ei le cer omului de rând? Lor? Eu, unul, refuz categoric.

Domnilor guvernanți, când părinții, copiii, soții, bunicii, mureau în spitale de coronavirus și de infecțiile căpătate acolo, dumneavoastră erați mult prea ocupați cu alegeri anticipate. Domnilor, cu Guvernul vostru, peste câteva zile se împlinesc 5 ani nefericiți de la drama din Colectiv, pentru care unii au ieșit în stradă să răstoarne un Guvern care nu avea nicio vină reală. Drept dovadă, după 5 ani, spitalele sunt la fel. V-ați cocoțat întâi voi pe acea dramă și apoi v-ați cocoțat și apropiații în funcții ale statului. Vă întreb pe dumneavoastră, români: Vedeți vreo schimbare în bine?

Ca deputat în Parlamentul României am făcut 29 de legi pentru această țară. 29! Am luat cuvântul de 282 de ori în 170 de ședințe și am avut 201 întrebări și interpelări.

Cifrele nu mint, domnilor care acum aveți puterea. Eu m-am zbătut pentru cei care m-au votat, le-am înțeles nevoile reale pentru că i-am ascultat. Domniile voastre, stimați guvernanți, voi pe cine ascultați astăzi când ne aflăm în fața unei catastrofe naționale?

Ca parlamentar, să fiți siguri că alături de echipa Pro România voi face tot posibilul și imposibilul și voi pune umărul să vindecăm ceea ce dumneavoastră ați îmbolnăvit prin nepăsare și incompetență, domnilor guvernanți: societatea românească în ansamblu. Ați dezbinat-o și ați falimentat-o.

Frate român, îți cunoști reprezentanții din Parlament? Știi unde au ei birourile? Ți-a bătut unul singur la ușă în ultimii 4 ani să te întrebe ceva? Avem nevoie să facem altfel lucrurile, pentru că în acest moment trebuie să ne punem cu toată seriozitatea o întrebare legitimă: Pe mâinile cui lăsăm țara asta, totuși? Eu, cu experiența mea și alături de echipa Pro România ne-am decis deja. Și te chem alături!

Sursa: www.bzi.ro